На почивка в Несебър на квартира

Последно време всичко става все по-забързано и ангажирано. Понякога е хубаво да се разсеем и да разчупим малко обикновеното ежедневие. Тази година реших да направя точно това като исках почивката на море да е по-различна от обичайните хотели. Реших този път да бъде както едно време – наем на квартира , от ония едно време с хазяйката, симпатична бабичка, готова да разкаже куп интересни истории. Дестинацията която решихме да посетим беше гр. Несебър.  Отидохме до автобусната спирка защото обикновенно там се събират хората които дават квартири ( стаи) под наем. Там намерихме баба Василка, която от рано търсеше както тя се изразяваше „квартиранти“.

– „Леглото е 10лв“ , каза ни тя, като после ни информира – „обаче имайте предвид, че интернет няма“.За наш късмет точно това и търсехме – липсата на интернет. Баба Василка ни сподели, че в днешно време все по-трудно се намират хора които да ходят на квартира заради значително занижените цени на хотелите и повечето удобства, които присъстват в хотелските стаи.  Заведе ни до апартамента, които беше чист и нормално обзаведен.

Подредихме си багажа и отидохме на плаж. Когато се прибрахме жената беше решила да ни нагости с домашна супа. Оказа се, че баба Василка е била професионален готвач и все още прави страхотни гозби. На следващия ден пак искаше да ни почерпи с каквото е сготвила, но на нас ни стана неудобно и отказахме. През престоя ни научихме интересни истории от миналото на жената. Оказа се, че тя е имала тежък живот и се е преселила от родния град на Лили Иванова – Кубрат в Несебър преди няколко години и сега се опитва с парите които печели от квартирантите да закърпи някак си всичките разходи зимно време. На тръгване взехме и накупихме някой основни продукти без тя да забележи и ги оставихме в хладилника и. По този начин се отблагодарихме за полезните истории които научихме и вкусната храна. Въпреки, че мислех за лоша идея това се оказа, че е много по-стойностно  да оставим парите си в България и то точно на някоя баба която се нуждае много повече от тях от колкото родните „предприемачи“ с лъскави хотели и туристически агенции.

–––––––––

Заради запитванията слагам и телефонния номер на баба Василка – 0887 121674

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s