Естествени торове и тяхното приложение

Може би най-важният ключ към нарастващата здрави растения чрез естествено градинарство е като се уверите , че всяко растение има необходимите хранителни вещества и химични елементи . Има 16 химични елементи , които са признати като основен фактор за растежа на растенията. Основната три са : азот ( N ) , фосфат ( P ) и калий ( К ) . Тези специфични химични елементи са най- разпознаваеми за градинари във формата на три числа, които се появяват на кутии с химически торове като този: 10.05.10 . Това означава, че торът съдържа 5% азот , 10% фосфат , и 10% калий.
След тези три елемента в значение и за усъвършенстването на шест макронутриенти са магнезий , сяра и калций. Тези три често се наричат ​​вторични макронутриенти , тъй като те не са чак толкова съществено значение за вашата градина , тъй като споменатите по-горе първични макронутриенти . Въпреки че повечето химични торове съдържат първични три макронутриенти ( азот, фосфор и калий ), а може би и някои от второстепенните , те попадат кратко в областта на необходимите микроелементи. Седем важни микроелементи , известни също като микроелементи , включват желязо , бор , цинк , манган , молибден , мед , и хлор .
Очевидно е, че тези седем химични елементи все още са много важни за растежа на растенията , но фактът, че те се наричат ​​микроелементи означава, че те ще бъдат необходими на растенията в по-малко количества от макронутриенти ще бъде. Учените все още имат проблеми с определянето на точно какви са ползите на всеки от микроелементите са и всеки един е индивидуално значение , но едно нещо, което е сигурно, е , че седемте микроелементи , изброени по-горе имат значително влияние върху растежа на растенията.
Въпреки това , значението на тези специфични микроелементи се крие във факта , че , ако нивото на рН е над или под средното подходящ ( между 5.0 и 7.0 ) в почвата , тогава микроелементи ще бъдат представени в недостатъчна или по -голям от достатъчно (токсичен ) суми. За разлика от естествените торове , химически торове, често нямат достатъчни или балансирани количества от тези седем микроелементи. Така че, какъв вид тор доставя най-добрите и най-разпространената асортимент от хранителни вещества, необходими за здравословния растеж на градински растения?
Е, да бъде доста кратко , тя ще трябва да бъде вида тор, който предоставя на почвата с двете, макронутриенти и микроелементи ( микроелементи ), в количества, подходящи, с какво се нуждаят вашите растения . Това означава, че трябва да има идеален баланс , без дефицит или над – достатъчност по отношение на всеки хранителен елемент , който помага на растенията се развиват .
Окончателните трите елемента , които са споменати 13 до този момент (без да броим селен ) са водород , кислород и въглерод. Тези три са основните градивни елементи за растенията , с кислород и водород комбиниране за образуване на водата, която е от съществено значение за живота като цяло и по-специално способността на растенията да придобиват хранителни вещества ( най-вече азот) .
Най-добрият начин да се гарантира , че вашата градина , растения , така и на почвата , има здравословен масив от всички 16 от тези химични елементи в негова полза е да се използва естествен тор, който помага да замести всички растителни хранителни вещества , а не само някои от тях. По този начин можете да сте сигурни , че вашите растения имат пълен подхранване с тор, който отива отвъд химически добавки и вместо да осигурява вашата градина с широк спектър от не само първични елементи , но също така и по същество важни микроелементи .

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s