Как да направите пелети за отопление с котел или камина

Ако искате да знаете как да направите свои собствени дървесни пелети вие ще трябва да разполагат с подходящи умения и оборудване. Осъществяване дървесни пелети за битово отопление е малко повече от сложни процеси, отколкото предоставянето на традиционните дърва за огрев. Там сега са малки преносими машини, които можете да закупите за да направите свои собствени дървесни пелети, но без нужните умения като пелетите, продуктите, които не могат да бъдат с много високо качество. Някои може да се рушат обратно в дървени стърготини, преди да сте някога се да ги използват.

Първата стъпка е да получите вашия суровина, която може да бъде дърво или много други форми на биомаса като слама, стъбла царевица, трева и дори картон. Вие ще трябва да се намали размера на сурово материала си до размер, достатъчно малък за да се побере във вашия пелети мелницата умират дупки. Това може да стане с клони или чукова мелница. Пелетите се използват за отопление в камини и котли

Сега материал трябва да се суши до 10-20% съдържание на влага. За най-добрите пелети си материал трябва да бъде около 15% съдържание на влага.

След като материалът се суши може да се наложи да се смесват в свързващ агент, такъв като растително масло. Това ще зависи от това какъв тип материал, който използвате. Някои материали, като мека дървесина обикновено имат достатъчно свързващи вещества в тях по естествен път.

Сега на материала може да отиде в мелницата, където ролка да се търкаля в целия материал и го натиснете, през матрица. Матрицата е дупка с назъбена горната като фуния. Натискането на материал през матрицата не само компреси от материала, но също така създава топлина, която се топи на лигнини в материал, който ще действа като лепило, което ще обвърже пелети заедно, след като се охлади.

Сега, че пелетите са формирани те все още ще бъде горещо, така че те ще трябва да се охлажда. Най-простият начин е да ги разпространява и ги оставете на студено, при стайна температура.

Да се ​​научиш как да направите свои собствени пелети е прост процес и сега има малък мащаб пелетни машини, които ще ги направят за вас. Всички тези машини ще направи пелети, но ако искате пелети, които са с достатъчно високо качество, за да бъдат полезни, ще трябва да имат правото знания. Има и различни видове пелети мелници така че преди да закупят един, знаейки как процесът работи ще ви помогне в избора на мелница, която най-добре ще отговарят на вашите нужди.

KKadiev

Advertisements

2 thoughts on “Как да направите пелети за отопление с котел или камина

  1. Статията ви е изключително полезна и се радвам, че ми пишете и описвате тези стъпки.Много ми се иска да поставя камина и в моят дом. След осъществени проучвания се достига до заключението, че сред електрическите уреди най-икономичен е климатика, а от природосъобразна и ефективна гледна точка камината. Стойността на двата уреда е значителна, но пък като знам кокло бързо всичко ще ми се възвърне то си струва да сложим камина нали така.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s