Кризисни рокади в законодателството на любимата Република….

ДАНС – или по скоро вече от новата промяна в закона против изпиране на мръсни пари(ЗМИП , земи-и-ми-подай) , можем да наричаме ДАЙ-НА-НАС .

Задължиха ни нас, обикновените фирми и граждани да станем доносници ,че белким предотвратим това, което се случваше досега години наред и ще продължи да се случва  … Едва ли това ще промени нещо , защото там където се е „прало“ пак ще се „пере“ , единствената разлика е ,че сега малките фирми и обикновенния човек ,ще бъде съден като отговорен за нарушенията и мошенгиите на някой , който по натура не се занимава с честен бизнес  . Но явно на ДАНС  им е станало ясно ,че е по лесно да съдиш и грабиш беззащитния и малкия човек ,отколкото този който ще ти се противопостави.

Ама така де , все пак мафиотите си плащат странично , защо ли да не прибират и по някои лев и от другите – нас обикновенните хора.

За да разясня по-подробно за какво иде реч ,идеята на ДАНС е такава – залагат в новата промяна в ЗМИП от 26.07.2011  непосилни условия за изпълнение ,които повечето фирми в най-различни икономически сектори се задължават в срок от 4 месеца  да приемат и одобрят и да изпратят към Дирекция Финансово разузнаване на ДАНС. Ако не изпълнят тези изисквания ,тези фирми подлежат на санкции спрямо този същия закон от 200 до 2000лв.

Явно от ДАНС са решили по този начин да си „вържат“ гащите в случай ,че и техният бюджет ги „притесни“ кризата.

който не вярва да погледне тук : http://www.dans.bg/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=42&Itemid=45&lang=bg

срокът изтича след 5 дена , по-добре побързайте ,че те да не побързат ….

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s